Alykes Beach

alykes beach paphos

Alykes Beach Paphos városának egyik legnépszerűbb tengerpartja, amely a Kato Paphos területén található, közel Paphos fő turisztikai központjához és a kikötőhöz. Ez a jól felszerelt, homokos strand ideális választás családok, párok és mindazok számára, akik kényelmes és könnyen megközelíthető strandot keresnek, kristálytiszta vízzel és számos szolgáltatással.

Elhelyezkedés

Alykes Beach Paphos központi részén, a turisztikai negyed szívében található, néhány perces sétára a város legfőbb látványosságaitól, például a Paphosi Régészeti Parktól és a Páfosz várától. Ez a strand a Paphosban nyaralók egyik legfőbb célpontja, mivel közel van a szállodákhoz, éttermekhez és üzletekhez, így ideális azok számára, akik nem szeretnének messzire utazni a tengerparti kikapcsolódásért.

Strand jellemzői

Alykes Beach jól ismert homokos partjáról, tiszta vizéről és nyugodt légköréről. A strand kiváló felszereltséggel rendelkezik, így a látogatók számára kényelmes és kellemes időtöltést biztosít.

  1. Víz és úszás:
    • A strand vize sekély és nyugodt, ami különösen alkalmassá teszi családok számára, akik kisgyermekekkel érkeznek. A víz kristálytiszta, és a tengerfenék homokos, így tökéletes úszáshoz és sznorkelezéshez is.
  2. Napozóágyak és napernyők:
    • A strandon bérelhetők napozóágyak és napernyők, így a látogatók kényelmesen pihenhetnek és élvezhetik a napsütést. A strandon árnyékos területek is rendelkezésre állnak, amelyek enyhülést nyújtanak a forró nyári napokon.
  3. Vízisportok:
    • Alykes Beach kínálatában különféle vízisportok is szerepelnek, beleértve a jetski-t, kajakozást és paddleboardingot, így a kalandvágyók is megtalálhatják a kedvükre való tevékenységet.
  4. Felszereltség:
    • A strand teljesen felszerelt, modern öltözőkkel, zuhanyzókkal és mosdókkal, így a látogatók kényelméről is gondoskodnak. A közelben számos étterem és kávézó található, ahol frissítőket és ételeket lehet vásárolni.

alykes beach páfosz

Szolgáltatások és kényelem

A Alykes Beach közelében található bárok, éttermek és kávézók széles választékot kínálnak a látogatóknak. Ezekben a helyekben lehetőséged nyílik megkóstolni a helyi ciprusi ételeket, friss halakat, vagy csak élvezni egy hűsítő italt a strandolás után.

  • Étterem és kávézók: A strand közelében több étkezési lehetőség is van, ahol ízletes helyi ételeket, tengeri fogásokat és nemzetközi konyhát is találsz. Ideális helyek, ha szeretnél egy kis szünetet tartani a napozásban.
  • Parkolás: A strand közelében található parkolóhelyek is megkönnyítik az autóval érkezők dolgát, de a strand közelsége miatt gyalogosan is könnyen elérhető a város szinte bármely részéről.

Fotók forrása: Tripadvisor